EZEN A HÉTEN A FILMKLUBBAN

Vadászat

A most csütörtöki film a méltán népszerű dán alkotás, a 2012-es Vadászat lesz! (a filmet a rövidített órák miatt 2-kor kezdjük, és a 114-esben lesz levetítve!)

A nemrég elvált Lucas egy vidám baráti társaság megbecsült tagja, gondoskodó apa, megbízható munkatárs. Egy óvodában dolgozik asszisztensként, szereti a munkáját, és a gyerekek, kollégák is kedvelik őt. Egyik kolléganőjével randizni kezd, és úgy tűnik, magánélete is mederbe kerül. A harmonikus hétköznapok azonban egy pillanat alatt omlanak össze egy apró füllentés hatására: az egyik kislány, legjobb barátja gyermeke az óvodában azt mondja, hogy Lucas tett vele valamit. A gyermeki hazugság visszafordíthatatlan károkat okozva szabadul el, a magára maradó, védtelen Lucas pedig értetlenül áll az események előtt.

Ez lesz a második film a filmklubban idén, és nem véletlenül. Thomas Vinterberg (Születésnap (1998)) sosem riadt vissza a legtöbbször tabunak titulált kérdések feszegetésétől, de legnagyobb szerencsénkre végtelen profizmussal teszi ezt. Legújabb filmje a tökéletes forgatókönyv és színészi játék mellett számtalan mizantróp gondolatot ébreszt, és mesterien az orrunk alá dörgöli, hogy mennyire szánalmasak és nevetségesek vagyunk mi, emberek.

A szokásos ingyen popcornnal együtt csütörtökön 14:00 órakor a 114-esben!

Fazakas Lőrinc

Minden vélemény számít!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.