OVERSIZED PULCSIK

01Ősz van. A nyári meleg többé nem perzsel minket. Tökéletes viselet egy nagy, bolyhos, meleg pulóver. Ezt azzal is bizonyíthatom, hogy ma megszámoltam, hányan vannak kényelmes pulcsikban a Berzsenyiben:

Negyvenketten.

Negyvenkét embert láttam csupán a mai nap pulóverben érkezni. Ráadásul ezen pulóverek közül legalább a háromnegyede túlméretezett, avagy idegen szóval, oversized volt.

Személyesen hatalmas pulcsirajongó vagyok, kissé betegesen sok van, de ami kényelmes és praktikus, abból sosem elég. Különösen imádom a (sokak által így emlegetett) nagypapa pulcsikat. Ezeknek lényege, hogy régi stílusú mintázatokkal és keményebb, durvább anyagokból készülnek, továbbá rendkívül méretesek. Nem valami modernek, ráadásul eléggé nagyok is rám. Hiába, szeretem őket, és tartok belőle otthon is pár darabot.

De hogyan is jöttek vissza a divatba a nagy ruhadarabok? Ki kutatta elő a nagyszülei kötött pulóvereit, és gondolta, hogy jól menne az új szuper skinny farmerjével?

A retro divat visszajövetele egyáltalán nem új jelenség, már egy jó ideje újra köztünk vannak a régi darabjaink, de az oversized ruhák nem feltétlen csak régiek lehetnek.

02Sokan úgy tartják, ezek a darabok teljesen haszontalanok, mivel az egész alakunkat takarják.

Akkor mégis miért néznek ki ilyen jól a sztárok ezekben a ruhákban?

A közösségi médiának köszönhetően is rengeteg Instagram- és Facebook-híresség tesz ki magáról nagy kötött pulcsis képeket.

Véleményem szerint a legjobb ilyen stílusú pulóvereket turkálókból, használtruha-kereskedésekből lehet szerezni. Olcsó, ráadásul sokkal valószínűbb ráakadni ott retro darabokra, mint az újonnan gyártott, régi stílusú, ámbár drága és esetlegesen, (egy ilyen irányzathoz) túl márkás cuccok közt.

Mégis hogyan lett ez aktuális?

Iskolánkban megjelentek a berzsenyis pulcsik, amik igazán stílusosan és remekül sikerültek. Nem nevezném túlméretezettnek, inkább modernebbnek, de mindenképpen szuperek.

K.S.

Minden vélemény számít!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.